Rakott kelkáposzta

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 1 nagy fej kelkáposzta
  • 40 dkg darált sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 15 dkg rizs
  • 1 teáskanál só
  • 4 dl tejföl
  • kevés köménymag

Elkészítés

Miközben a leveleire szedett kelkáposzta fő a sós,- köménymagos vízben, egy másik edényben megfőzzük a zacskós rizst. Lehet olyan rizst is használni, amit meg kell párolni, de fölösleges, mert csak sokkal több ideig tart, és ugyanolyan íze van. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, kb. 3-5 másodpercig együtt keverjük, majd fél dl vizet öntünk hozzá, hogy ne égjen meg a pirospaprika. A húst is hozzátesszük, majd megvárjuk míg kifehéredik és elfővi a levét. Majd kis vízzel felengedjük, készre főzzük kb. 30 perc alatt. Nagy tűzálló edényt kiolajozunk, kibéleljük a levelekkel, beletesszük a rizs felét és a hús felét. Erre ismét a kelkáposzta, majd a maradék rizs, és pörkölt kerül. Végül az egészet kellevelekkel borítjuk be, leöntjük a tejföllel összekevert pörköltlével és nagy hőfokon (220 fok) addig sütjük, amíg a teteje megpirul.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.